fridaalicejohanna.blogg.se

Mitt namn är Frida och jag är 21 år. Jag är kreativ och tycker om att skapa, och arbeta med händerna. Jag studerar till frisör, och ni kommer få följa mig främst genom min studietid.

Clip in Hairsaloon

Publicerad 2015-04-30 18:12:11 i Allmänt,

Hej!
Idag har jag varit på Clip in i Vasa, det var roligt fast det var en ganska lugn dag. Blev ingen rusning när det är valborgsmässoafton och folk har sina planer.
 
Det var riktigt roligt att se och vara med nu när salongen kommit igång och det börjat komma kunder. 
 
Ann-Christine hade en permanentkund som vi fick se på när hon gjorde. Hon började med att tvätta kundens hår, med bara shampo. Inget balsam innan permanent, då blir håret för mjukt och glansigt att sploarna inte hålls på plats. Efter det så klippte hon det lite, mest topparna och uppå.
 
Kunden hade halvlångt hår och då passar det bättre att man klipper före om man skall ha det klippt. Om man har en kund som har ganska kort hår som skall göra en permanent så kan man klippa efteråt, för att håret skall räcka till att rulla runt spolarna.
 
Jag såg på när hon rullade spolarna i håret, och sedan när hon sköljde håret. Det är viktigt att skölja länge och noga när man gjort en permanent.
 
Efteråt så torkade hon håret med en handduk när spolarna ännu var i håret. Sedan lade hon i fixeringsvätskan som skulle vara i några minuter, då var det bara att börja plocka bort spolarna och skölja noggrannt. Fixeringsvätskan applicerades med svamp. 
 
Jag har också läst lite på produkter i hyllor, så man skall lära sig vad allt skall användas till.
 
Det blev en kort dag idag och vi slutade redan klockan 15. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela